Skip to main content
 

Grupuri de lucru

Intelligent Urban Mobility

Grupul Intelligent Urban Mobility reunește furnizori de sisteme și soluții, autorități și administrații implicați în transportul public de călători într-un efort de a contribui la promovarea și implementarea ITS pentru mobilitate urbană durabilă. Grupul face eforturi pentru consolidarea dialogului între actorii implicați și dezvoltarea conceptului Smart Cities bazat pe soluții și sisteme ITS.

Președinte: Gheorghe DINU
Secretar: Mihai NICULESCU

 

Motorways Integrated Management System

Grupul Motorways Integrated Management System reunește furnizori de sisteme și soluții, autorități și administratori de infrastructură rutieră într-un efort de a contribui la promovarea și susținerea implementării integrate a sistemelor ITS pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale.

Președinte: Vlad BĂRBUNŢOIU
Secretar: Dorin DUMITRESCU

 

Hărți digitale pentru navigație

G2 este unul dintre cele mai vechi grupuri de lucru ale ITS Romania, ce are ca scop principal menținerea unei legături strânse între factorii de interes și actorii implicați în domeniul GIS, un element de baza în aproape orice aplicație ITS. Activitatea grupului este orientată spre schimbul de idei și informații și prezentarea ultimelor progrese făcute în domeniul hărților digitale și tehnologiilor convergente.

Președinte: Mihai NICULESCU
Secretar: Dorin DUMITRESCU

 

iMobility Forum

Grupul iMobility Forum reunește autorități publice, industria de profil și alți actori implicați pentru a accelera dezvoltarea, implementarea și folosirea sistemelor iMobility în România. Scopul principal este contribuirea la obiectivul Comisiei Europene de a înjumătăți numărul accidentelor grave de pe drumurile europene până în 2010.

Președinte: Florin NEMTANU
Secretar: Mihai NICULESCU

 

Romanian RIS-VTMIS Forum

Având în vedere avansul spectaculos al tehnologiilor utilizate pentru navigația fluvială, în anul 2005 s-a decis înființarea Grupului de Lucru RIS-VTMIS. Ulterior, grupul și-a schimbat denumirea în Romanian RIS-VTMIS Forum pentru a sublinia echivalența cu organismele europene și caracterul său de cadru pentru dezbatere, analiza și elaborare recomandări de acțiune în domeniu. Dacă sunteți interesați să deveniți membri ai Forumului, vă rugăm să trimiteți un e-mail la mihai.niculescu@its-romania.ro care să conțină date de contact și o scurtă descriere a activității și preocupărilor dumneavoastră în domeniu.

Președinte: Mihai NICULESCU
Secretar: Dorin DUMITRESCU

 

ITS Feroviar

Grupul ITS Feroviar reunește actori implicați în transportul feroviar și autorități publice într-un efort de a contribui la creșterea siguranței transportului, furnizarea informațiilor de actualitate pentru călători și în general la dezvoltarea multor altor aplicații ITS în domeniul feroviar. Grupul face eforturi pentru consolidarea dialogului între actorii implicați creând astfel noi oportunități pentru implementarea unor sisteme ITS moderne de-a lungul rețelei feroviare românești.

Președinte: Dorin DUMITRESCU
Secretar: Mihai NICULESCU