Noutati

 

A fost deschis apelul pentru lucrari in cadrul ITS European Congress 2020

Al 14-lea Congres European ITS va avea loc la Lisabona in perioada 18 - 20 mai 2020 si va explora toate modalitatile prin care ITS schimba mobilitatea - si vietile!
Tema principala a congresului este „ITS: The Game Changer”. Ajungem intr-un moment in care maturitatea, domeniul de aplicare si interconectarea Sistemelor de Mobilitate Inteligenta determina companiile sa modifice modul in care colecteaza, gestioneaza si integreaza datele. Aceasta constituie baza pentru noi solutii care permit circulatia persoanelor si a marfurilor. Tehnologia exista, dar este timpul sa va concentrati si sa discutati, imaginea de ansamblu!

Congresul va gazdui diverse sesiuni cu experti de top in domeniul mobilitatii, vorbind despre subiecte cheie in industria transporturilor. Evenimentul prezinta o oportunitate strategica pentru toate partile interesate din mobilitate de a se reuni, de a impartasi cunostinte, de a face schimb de bune practici si de a face contactele necesare pentru a-si dezvolta propriile afacerile.
Descarcati Apelul pentru Lucrari si faceti parte din Congresul European ITS prin trimiterea unei lucrari sau a unei propuneri de sesiune in din cadrul urmatoarelor subiecte:Conferinta Transportului Inteligent 2019

Conferinta din acest an indica doua dintre cele mai discutate subiecte din industrie: Mobilitate-ca-Serviciu, multimodalitate si integrare de servicii si Orase inteligente, infrastructura digitala si conectivitate.

Conferinta de transport inteligent 2019 va aborda aceste subiecte cu experti de top din intreaga lume care se vor reuni la Londra pentru a raspunde la unele dintre cele mai stringente intrebari ale industriei. In acest an in cadrul programului vom avea si CTO-uri, CIO-uri, MD-uri, reprezentanti de mobilitate si reprezentanti de planificare urbana de la o varietate de furnizori de servicii de mobilitate si orase. Alaturi de operatorii de transport public, precum Arriva si Go-Ahead, sunt unele dintre cele mai interesante noi companii de mobilitate de pe piata, precum Uber, Drivy si Voi. In plus vor fi reprezentanti din orase precum Helsinki si Copenhaga, ale caror strategii de mobilitate si transport cu emisii zero indica calea de urmat pentru altii.
Ca delegat, veti putea:

 • Obtine o perspectiva asupra viitorului transportului de la specialisti din industria globala
 • Afla despre cele mai recente si viitoare provocari cu care se confrunta transportul si cum pot fi abordate acestea
 • Cunoaste si discuta cu diferiti seniori din domeniul transporturilor
 • Afla mai multe despre noile tehnologii de ultima ora
 • Crea relatii de afaceri fantastice si consolidati-le pe cele existente
 • Spuneti-va parerea in dezbateri si puneti intrebari!

 • Pentru mai multe informatii click aici.


  Raportul de la ITS European Congress 2019 este acum disponibil

  Tema principala a Congresului „Fulfilling ITS Promises” a fost aleasa pentru a evidentia modul in care Sistemele de Transport Inteligente (SIT) pot oferi solutii accesibile, de impact si inovatoare, care fac viata de zi cu zi si mobilitatea mai sigura, mai curata si mai eficientă. Acest raport rezuma lucrarile stiintifice si evidentiază acest congres din 2019 si ofera păatilor interesate de mobilitate indicatori pentru subiecte viitoare si evolutii viitoare.

  Un mesaj puternic al acestui Congres a fost ca, in calitate de societate, suntem incadrati in a patra revolutie industriala - cu conectivitatea de date ca o mantra calauzitoare: conectivitate oriunde, tot timpul, intre tot. Si cum a spus un difuzor „Daca datele sunt noul combustibil, atunci Inteligenta artificiala este noul motor”.

  Era clar ca tehnologia nu era marea problema pentru indeplinirea promisiunilor - scopul fiind ca furnizorii, regulatorii, clientii si utilizatorii sa lucreze impreuna ca parteneriat. O abordare holistica a fost esentiala pentru a arata modul in care se interrelationeaza problemele si a avut nevoie de toti factorii interesati sa coopereze in realizarea acesteia.
  Un alt mesaj a fost mentinerea utilizatorilor in inima MaaS si concentrarea pe ceea ce si-au dorit cu adevarat din mobilitate.


  Click aici pentru a descarca raportul.  Al 2-lea Congres International al Infrastructurii si Sistemelor de Transport

  Dupa succesul primei editii a Congresului internațional „Infrastructura si sistemele de transport” (TIS ROMA 2017), AIIT (Asociatia Italiana pentru Trafic si Ingineria Transporturilor) are placerea de a anunta a doua editie a Congresului International TIS ROMA 2019, care va avea loc in RomaI in perioada 23 - 24 septembrie 2019 la sediul ACI (Automobile Club d'Italia).

  Obiectivul AIIT International Congress TIS Roma 2019 este promovarea cunoasterii noilor tendinte de dezvoltare a sistemelor de mobilitate si a infrastructurilor de transport. Congresul isi propune sa ofere un forum pentru discutii, interactiuni si schimburi de informatii intre cercetatori, oameni de stiinta si ingineri ale caror domenii de interes privesc ingineria de transport si infrastructura. Congresul este organizat de Asociația Italiană pentru Ingineria Traficului si Transporturilor AIIT fondata in 1957.

  Programul de intalnire va acoperi toate modurile de transport, cu peste 100 de prezentari in sesiuni si workshop-uri, abordand subiecte de interes pentru factorii de decizie, administratori, practicieni, cercetatori si reprezentantii guvernului, industriei si institutiilor academice.

  Congresul va gazdui participanti din peste 50 de tari din intreaga lume, cu peste 100 de lucrari stiintifice. Procedurile TIS Rome 2019 vor fi publicate in „Procesul de cercetare a transporturilor” (Elsevier), indexat in Scopus. Este planificat un numar special al Jurnalului „European Transport” (http://www.istiee.org/te/) cu o selectie a celor mai bune lucrari.


  Pentru mai multe informatii click aici.  Cel mai mare eveniment Smart City din tarile nordice

  Tehnologia este un element care faciliteaza schimbarea, dar cel mai important atu al unei comunitatii viabile si durabile este oamenii ei. Nordic Edge 2019 se refera la realizarea unei schimbari pozitive in viata oamenilor. Totul este despre: Viata de fapt.

  In acest an, 150 de vorbitori isi vor împartasi cunostintele profesionale pe temele actuale ale Smart City, urmate de o serie de sesiuni interactive si workshop-uri sustinute de co-organizatorii Conferintei si Expozitiei Nordic Edge Expo apreciati din apropiere si de departe. Programul conferintei din acest an incepe cu o sesiune plenara marti, 24 septembrie. Vorbitorii principali vor scoate in evidenta etica in materie de tehnologie, arhitectura si planificare urbana inteligenta, vocile tinere ale generatiei noastre vor oferi o noua prezentare a rascoalei de constientizare a climatului la nivel international si multe altele.

  La Nordic Edge Expo veti invata de la cei mai buni si veti dobandi cunostinte actualizate de la factorii de decizie din orase si municipalitati, furnizori de tehnologie inteligenta, companii care fac schimbari, start-up-uri, universitati si organizatii dinamice. Vei intalni investitori, inovatori si factorii de decizie din sectorul privat si din sectorul public. Nordic Edge Expo este arena ideala pentru prezentarea solutiilor dvs. smart city si atragerea de noi parteneri si clienti.

  Co-organizatorii din Nordic si nu numai, vor impartasi informatii despre subiectele actuale din Smart City, inclusiv:

 • Generatii viitoare
 • EdTech
 • Durabilitate
 • Climat
 • Mediu inconjurator
 • Energie
 • Mobilitate
 • Urbanizare
 • Panificare oras
 • Cladiri inteligente
 • Harti nationale rutiere pentru un oras inteligent
 • Achizitii
 • Arta
 • Mancarea durabila
 • Horizon2020
 • Etica
 • Sanatate
 • Start-up & Scale-up si multe altele

 • Pentru mai multe informatii click aici.  Al 26-lea Congres Mondial ITS

  Cel de-al 26-lea Congres Mondial ITS va avea loc in Singapore in perioada 21-25 octombrie, cu tema "Smart Mobility, Empowering Cities".
  Evenimentul, care a avut loc in fiecare an incepand din anul 1994, reprezinta o platforma pentru guverne, companii si institutii academice / de cercetare pentru a impartasi cele mai recente produse, servicii si tendinte globale pentru ITS. Congresul este asteptat sa atraga cel putin 8 000 de participanti, cu aproximativ 5 000 de zboruri din intreaga lume, pentru a discuta despre cele mai importante probleme de transport din lume.
  Congresul mondial ITS se concentreaza asupra aplicarii tehnologiei într-o gama larga a modurilor de transport pentru a imbunatati managementul rutier si a cailor ferate, ceea ce asigura siguranta, confortul si eficienta calatoriilor. Congresele anterioare au abordat subiecte precum sistemele de transport rezistente pentru a rezista urgentelor, sistemelor intermodale si multimodale, mobilitatii cu emisii scazute si unei planificari eficiente a transportului pentru orasele mari. Subiectele abordate sunt pertinente pentru Singapore, deoarece ITS este factorul de baza pentru sistemele sofisticate de trafic si control care ne permit sa maximizam eficienta retelei rutiere si sa optimizam utilizarea capacitaii noastre de teren.


  Pentru mai multe informatii click aici.


  Conferinta Polis 2019

  Conferinta Polis 2019 are loc pe 27 si 28 noiembrie 2019 la The Egg din Bruxelles.

  Conferinta anuala Polis ofera o oportunitate unica pentru organizatia dvs. de a se conecta cu pana la 550 de profesionisti de inovatie in transporturi, care lucreaza in guvernele locale si regionale si organizatii relevante din sectorul public si privat.
  Sedintele plenare de deschidere si inchidere se concentreaza pe dimensiunile politicii europene, urbane si regionale ale unui sistem de transport urban si regional durabil. Acestia includ vorbitori la nivel inalt, cum ar fi primarii si viceprimarii din orase si regiuni, comisari europeni, directori si deputati, precum si lideri din organizatii internationale, cercetare si industrie.
  Sesiunile paralele tehnice se axeaza pe prezentari si discutii aprofundate despre solutiile de transport urban selectate printr-un apel deschis, avand in vedere gradul lor de inovatie si capacitatea lor de a rsspunde nevoilor politicii de mobilitate durabila a oraselor si regiunilor.
  Printre participanti se numara membrii Polis, adica practicieni de transport si factorii de decizie ai autoritatilor locale si regionale din toata Europa; profesionistii in transporturi si factorii de decizie din alte autoritati publice; reprezentanti din industria transporturilor, IMM-uri si start-up-uri, furnizori de servicii de mobilitate, cercetatori si consultanti in transporturi; si reprezentanti la nivel inalt si experti ai institutiilor europene. Conferinta de anul trecut de la Polis de la Manchester a întampinat aproximativ 550 de participanti.
  Limba conferinta: Engleza


  Pentru mai multe informatii click aici.  Cea de-a 7-a editie a Conferintei Internationale Smart Cities

  Cea de-a 7-a editie a Conferintei Internationale Smart Cities - Modelarea oraselor de maine va avea loc in Bucuresti, Romania, in perioada 5-6 decembrie 2019. Conferinta se bazeaza pe traditiile si succesul e-guvernarii, inovatia sociala, urbanismul si dimensiunea administrativa a unui oras inteligent.
  Conferinta Smart Cities este o initiativa dedicata dialogului deschis, incluziv, formal si informal despre problemele oraselor inteligente intre toate partile interesate. A fost construita din dorinta organizatorilor de a pune in dezbatere academica diferite aspecte ale vietii oraselor romanesti, dar si a oraselor din afara granitelor tarii, prin abordari stiintifice multidisciplinare care vor vorbi despre trecut, prezent si viitor, pornind de la: acceptarea democratiei drept cel mai eficient instrument de guvernare si, de asemenea, acceptarea si respectarea regulilor statului.
  Invitatia de participare se adreseaza specialistilor si cercetatorilor din toate domeniile disciplinelor sociale si umaniste, de la stiinte politice, comunicare, stiinte juridice, stiinte medicale, studii de integrare europeana, sociologie, pana la arhitectura, economie, informatica, cibernetica si multe altele. Reuneste reprezentanti ai guvernelor, organizatiilor interguvernamentale, sectorului privat, comunitatii tehnice, mediului academic si societatii civile, cu scopul de a facilita discutiile, schimburile si colaborarea dintre mai multi participanti la problemele legate de Smart Cities.

  Obiectivele conferintei Smart Cities:

 • Cresterea gradului de constientizare si promovarea unei mai bune intelegeri a conceptului Smart Cities in randul partilor interesate
 • Dezvoltarea si consolidarea capacitatii acestor parti interesate de a participa activ la procesul de dezvoltare a orașelor inteligente nationale, regionale si internationale
 • Facilitarea discutiilor, a schimburilor si a colaborarii cu mai multe parti interesate pe probleme legate de orasele inteligente, care sunt de interes in special pentru partile interesate
 • Contribuie la crearea de legaturi intre realitatile Smart Cities la nivel national, european si international

 • Pentru mai multe informatii click aici.  ITS Romania Congress 2019

  Evenimentul ITS Romania Congress 2019 a avut loc la Timisoara in perioada 16-17 mai si a fost organizata de ITS Romania si gazduita de Universitatea "POLITEHNICA" Timisoara sub patronajul Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

  In cadrul congresului s-au prezentat sistemele si serviciile ITS pentru toate modurile de transport care implica o gama larga de parti interesate. Evenimentul a oferit o platforma pentru piata valoroasa si atractiva a ITS din Romania.
  Congresul ITS Romania 2019 a reunit cu succes peste 100 de participanti din mai mult de 10 tari, cu vizite tehnice la Centrul de Management al Traficului de la Timisoara, precum si o serie de evenimente asociate si sesiuni de expozitii.

  Ceremonia oficiala de deschidere a Congresului ITS Romania a avut loc in prezenta conf.dr.ing. Eugen Ghita - Universitatea Politehnica Timisoara, Ovidiu Marcel Sîrbu - secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Claire Depre - Head of Unit ITS-DG MOVE, Nicolae Robu - primarul municipiului Timisoara si Dorin Dumitrescu - presedintele ITS România.

  Unele dintre cele mai abordate subiecte au inclus infrastructura digitala de transport - prezent si viitor. Colaborarea si implementarea internationala au reprezentat, de asemenea, un aspect important pentru programul Congresului.
   

   

  Noutati editoriale


  Newsletter ETNA – European Transport National Contact Points Alliance

  Newslettere ERTICO

  Newsletter COST SaPPART

  Noutati H2020


  Apeluri deschise

  Manual online H2020

  Instrument online pentru verificarea bonitatii financiare