Grupuri de lucruIntelligent Urban Mobility

Grupul Intelligent Urban Mobility reuneste furnizori de sisteme si solutii, autoritati si administratii implicati in transportul public de calatori intr-un efort de a contribui la promovarea si implementarea ITS pentru mobilitate urbana durabila. Grupul face eforturi pentru consolidarea dialogului intre actorii implicati si dezvoltarea conceptului Smart Cities bazat pe solutii si sisteme ITS.

Presedinte: Gheorghe DINU
Secretar: Mihai NICULESCU

 

Motorways Integrated Management System

Grupul Motorways Integrated Management System reuneste furnizori de sisteme si solutii, autoritati si administratori de infrastructura rutiera intr-un efort de a contribui la promovarea si sustinerea implementarii integrate a sistemelor ITS pe reteaua de autostrazi si drumuri nationale.


Presedinte: Vlad BĂRBUNŢOIU
Secretar: Dorin DUMITRESCU

 

Harti digitale pentru navigatie

G2 este unul dintre cele mai vechi grupuri de lucru ale ITS Romania, ce are ca scop principal mentinerea unei legaturi stranse intre factorii de interes si actorii implicati in domeniul GIS, un element de baza in aproape orice aplicatie ITS. Activitatea grupului este orientata spre schimbul de idei si informatii si prezentarea ultimelor progrese facute in domeniul hartilor digitale si tehnologiilor convergente.

Presedinte: Mihai NICULESCU
Secretar: Dorin DUMITRESCU

 

iMobility Forum

Grupul iMobility Forum reuneste autoritati publice, industria de profil si alti actori implicati pentru a accelera dezvoltarea, implementarea si folosirea sistemelor iMobility in Romania. Scopul principal este contribuirea la obiectivul Comisiei Europene de a injumatati numarul accidentelor grave de pe drumurile europene pana in 2010.

Presedinte: Florin NEMTANU
Secretar: Mihai NICULESCU

 

Romanian RIS-VTMIS Forum

Avand in vedere avansul spectaculos al tehnologiilor utilizate pentru navigatia fluviala, in anul 2005 s-a decis infiintarea Grupului de Lucru RIS-VTMIS. Ulterior, grupul si-a schimbat denumirea in Romanian RIS-VTMIS Forum pentru a sublinia echivalenta cu organismele europene si caracterul sau de cadru pentru dezbatere, analiza si elaborare recomandari de actiune in domeniu. Daca sunteti interesasi sa deveniti membri ai Forumului, va rugam sa trimiteti un e-mail la mihai.niculescu@its-romania.ro care sa contina date de contact si o scurta descriere a activitatii si preocuparilor dumneavoastra in domeniu.

Presedinte: Mihai NICULESCU
Secretar: Dorin DUMITRESCU

 

ITS Feroviar

Grupul ITS Feroviar reuneste actori implicati in transportul feroviar si autoritati publice intr-un efort de a contribui la cresterea sigurantei transportului, furnizarea informatiilor de actualitate pentru calatori si in general la dezvoltarea multor altor aplicatii ITS in domeniul feroviar. Grupul face eforturi pentru consolidarea dialogului intre actorii implicati creand astfel noi oportunitati pentru implementarea unor sisteme ITS moderne de-a lungul retelei feroviare romanesti.

Presedinte: Dorin DUMITRESCU
Secretar: Mihai NICULESCU